Hvad er et robotlån

robotlaan

Hvem udbyder robotlån?

Robotlån er ikke en bank i sig selv, men er istedet selve lånet og låneudbyderen som foretager handlingen. Robotlån er blot en anden betegnelse for et hurtigt lån der kan optages online. Det ligger på sin egen måde helt i tråd med andre lånetyper såsom kviklån, sms-lån, hurtiglån og lignende.

De store pengeudbydere på det danske marked som tilbyder robotlån er Ekspres Bank og Basisbank. Begge har base i Danmark og opererer i Danmark og for danske kunder. Det er to finans-selskaber som pt nu har god vind i sejlene da der for alvor er kommet gang i privatlåns-optagene hos de danske borgere.

Privatlån tilgængelige fra diverse lånesider på nettet. Markedet bugner af alt fra kviklån til sms-lån og andre lignende udbud, og nu står robotlån klar i kulissen for at byde sig ind til kunderne.

robotlaan

Hvordan optager man et robotlån ?

Før du optager et robotlån skal du lige lægge dig fast på hvem du ønsker at optage det hos. Som nævnt er der flere udbydere på markedet, så det er lige med at orientere sig om eventuelle renter og omkostninger ved lånet før man for alvor springer ud i herlighederne. Det koster altid noget at tage et lån, så der er oftest lidt penge at spare ved lige at søge det billigst tilgængelige lån på nettet.

Når du først har fundet din låneudbyder, så klkker du dig ind på den pågældende udbyders hjemmeside, hvor der helt sikkert vil foreligge en ekstremt nem how-to-do manual for hvordan du søger dit robotlån online. Du skal ikke ind igennem snørklede omveje, hele guiden vil helt sikkert være præsenteret for dig på forsiden med alt hvad du skal gøre og hvor meget det hele vil koste.

Er der krav til et robotlån ?

Der vil altid være en eller anden form for krav eller kriterier som den pågældende låntager skal opfylde for overhovedet at kunne komme i betragtning til et lån. Og her taler vi bare om at komme i betragtning, hvilket ikke skal forveksles med at få sit lån godkendt. Kravene er dog ikke mere voldsomme på et robotlån end at langt de fleste vil kunne opfylde dem. De mest essentielle krav er oftest at du skal være en myndig person ved låneansøgningens start. Det vil sige at du skal være fyldt 18 år. Det andet er at du skal være bosat i Danmark. At du altså har en dansk folkeregister-adresse som du kan præsentere.

Hvad skal jeg gøre for at blive godkendt til et robotlån ?

Kan du opfylde kravene til overhovedet at komme i betragtning til et robotlån, så er det tid til at få din ansøgning godkendt. Der er altid småkrav til en ansøgning om lån, og for at kunne få dette lån bevilget skal man fremvise sin indkomst. Det sker oftest ved at man via den nemme online låneansøgning bliver bedt om at give låneudbyderen lov til at hente dine data fra SKAT. Det er der intet farligt i, for sikkerheden er stor, når det kommer til videresendelse af personfølsomme oplysninger. Og det er kun din låneudbyder som kommer i kontakt med dine data. Ingen andre. På dokumenterne fra SKAT kan låneudbyderen bekræfte din indkomst hvorefter du vil kunne blive godkendt til dit lån. Det er et krav at man har bare noget der ligner en fast indtægt over et år for at kunne få et robotlån. Det kræves der selvfølgelig for at man skal kunne vise, at der er penge et sted forude til at kunne tilbagebetale robotlånet i rater over en vis tidsperiode. Normalt skal man kunne vise at man som minimum tjener 150.000 på et år før skat, og det kan de fleste nu engang. Du får dog selvfølgelig mulighed for at kunne optage et større robotlån hvis du kan fremvise en større årlig indkomst. Jo højere indkomst, desto større mulighed for større robotlån. Det giver sig selv i og med at din kreditværdighed dermed er bedre.

Hvor meget kan man låne i et robotlån ?

De fleste udbydere af robotlån har en øvre grænse på robotlån som svinger mellem 50.000 til 100.000 kroner. De fleste der tager et robotlån skal dog hovedsageligt låne mindre beløb, og det er oftest folk der lige står og mangler en skilling til noget i hverdagen, som optager et robotlån. Det kan være de sidste eller alle penge til en ny computer eller cykel eller lignende.
Der kan oftest lånes ned til 1000 til 2000 kroner og altså op til en gennemsnitsgrænse på omkring 75.000 kroner. Udover det skal man allerede ved ansøgningsstarten beslutte sig for hvor lang tid robotlånet skal strække sig over. Som hovedregel kan et robotlån strække sig over alt fra et år til 72 måneder. Her er det værd at bemærke at jo hurtigere man vælger at afvikle sit lån desto billigere bliver det i renter og omkostninger. Vælger du den længste tilbagebetalingsperiode vil du samtidig betale de største udgifter i forbindelse med robotlånet.

Hvor hurtigt ekspederes et robotlån ?

Der bør ikke gå andet end godt et døgn før et robotlån er færdigbehandlet. Og her taler vi både om godkendelse af ansøgning og selve udbetalingen af pengene. Du bliver ofte godkendt eller afvist indenfor få minutter efter din ansøgnings-afsendelse, såfremt du har leveret alle de tilstrækkelige data for at optage robotlånet. Når dette er gennemgået og behandlet og eventuelt godkendt, så skulle pengene fra dit robotlån meget gerne være på din konto den næstkommende morgen. Så vi taler reelt ofte om mindre end et døgns ventetid.

Hvor udbetales pengene til ?

Eftersom alle danske låneudbydere samarbejder med NemID, så vil pengene fra dit robotlån altid gå ind på den konto som er tilknyttet din NemId. Det er såre simpelt og ekstremt enkelt, og du behøver derfor ikke foretage dig det store i den forbindelse. Med NemId er du også altid sikret en sikker og nem adgang til din låneudbyders hjemmeside, hvorfra du hele tiden kan følge med i afviklingen og dataen på dit eget robotlån.